Een nieuw veld in de verkoop!
Voorjaar 2012 ging veld 25 weer in de verkoop, maar blijkbaar liep het niet erg goed. Veld 42, waar Gaaga architecten een ontwerp voor hebben gemaakt, is ook al van de Nieuw Leyden site verdwenen.
Veld 25 is nu nogmaals ‘nieuw in de verkoop’, met alweer een nieuw – goedkoper – ontwerp. Projectontwikkelaar Lingotto van de UltiMulti woningen heeft zich teruggetrokken, het blok wordt ontwikkeld door Projects & Development (bouwbedrijf Slokker). De stijl van de woningen is ook aangepast, het worden nu Hollandse huizen met een schuin pannendak.
Net als bij de huurwoningen in de wijk is de garage niet verdiept maar gewoon op straatniveau. Er zijn woningen van 137, 140 en 162 m2, met een terras van 30 m2 en 2 parkeerplaatsen, vanaf 295.000 euro v.o.n.

Fraaiste van dit project is dat kopers uit Leiden Noord de 12.000 euro subsidie die voor zelfbouwers uit Leiden Noord was, ook krijgen. Ik stel voor dat de gemeente met het restant van dat potje, een deel van het begrotingsgat dicht in plaats van het in de zak van een projectontwikkelaar te stoppen.

Meer informatie, met name plattegrondjes van de woningen, vind je op www.veld25nieuwleyden.nl

 

Leave a Reply

Post Navigation