De ene woning is nog niet verkocht of de volgende komt alweer op de markt: een 7 kamerwoning in een losstaand rijtje. Grotere kavels, geen achterburen, aan de rand van de wijk.
Het Zebrahuis is bekend uit het boek over de wijk, is op architectuursites gefeatured en is een van de woningen in de Nieuw Leyden architectuurwandeling.
Voor € 550.000 krijg je 185 m²/650 m³ woonruimte en 96 m² terras op het westen, plus twee parkeerplaatsen in de gezamenlijke garage.

Meer info en binnenkijken: door naar Funda

marnixstraat-50

Net te koop gekomen: een 5 kamerwoning in de Lodewijk Napoleonstraat. De keuken in het souterrain heeft een schuifpui naar de straat, de woon/werkkamer heeft een terras van 30 m2 op het westen en er zijn 3 slaapkamers. Natuurlijk ook met twee parkeerplaatsen in de gezamenlijke garage. Het Speelbos is om de hoek.
Vraagprijs is 450.000 euro voor 160 m2 / 435 m3 woonruimte.

Plaatjes kijken kan hier: L. Napoleonstraat 23

L. Napoleonstraat huis te koop

Joulestraat-12Enkele weken geleden kwam er weer een woning in de verkoop. Deze keer is het een hoekwoning in een klein veld, zonder gezamenlijke garage. De woning is van het voor de wijk gebruikelijke type ‘lekker ruim’: 182 m2 verdeeld over 5 kamers. Er is een garage voor 1 auto, een dakterras bij de woonkamer en nog eentje bij de bovenste slaapkamer. Die kamer heeft ook een eigen open badkamer – je rolt zo uit bed, de badkuip in. Vraagprijs voor dit alles is €599.000 kk.  Plaatjes kijken en meer lezen kan op Funda: Joulestraat 12.

 

Net te koop gekomen: een luxe afgewerkte woning aan de Pasteurstraat.
In een leuk rijtje dat, doordat alle woningen een hoekige stijl en een gestuukt exterieur hebben, een verrassende eenheid vormt. Ontworpen door het Leidse bureau VVKH.
Het wordt een stadsvilla genoemd en de prijs is daar dan ook naar: € 579.000 voor 165 m2 met 3 slaapkamers en 2 badkamers.
De woonkamer is een prachtige open ruimte met veel glas aan de straatkant en een leuk torentje.

Plaatjes kijken of even meten of de meubels passen? Kijk op Funda: Pasteurstraat 35.

Een tweede huis dat dit weekend in de verkoop is gekomen is een van de Lingotto-woningen van veld 35. Misschien herken je het huis nog uit het boek over de wijk dat een paar jaar geleden verscheen?
Het heeft een redelijk standaard indeling maar met een aantal bijzondere en kleurrijke details. De gewone trap is vervangen door een stalen exemplaar, bijvoorbeeld. En de badkamer is ook allerminst standaard… ik vind hem geweldig!
Verder krijg je voor slechts €389.000 kk. een vijfkamerwoning van 130 m2 met 4 slaapkamers, een terrasje en twee parkeerplaatsen in de garage.
Neem eens een kijkje, kan makkelijk via Funda: L. Napoleonstraat 29.

Sinds dit weekend in de verkoop, deze bijzonder ingedeelde 4 kamerwoning. 2 slaapkamers op onverwachte verdiepingen en een enorme (‘multifunctionele’) hal! Gelukkig zit er ook een plattegrondje bij de advertentie.
De vraagprijs is € 425.000 kosten koper. Daarvoor krijg je 193 m2 woonruimte volgens de advertentie – hoewel ik mij afvraag of dat klopt. Is het niet per ongeluk inclusief de 2 parkeerplaatsen? (edit: Inmiddels verbeterd naar 165 m2).
De indeling van dit huis met z’n vides, hoge plafond in de woonkamer en bakstenen muur binnenshuis is in elk geval echt opvallend.
Zelf even kijken kan op Funda: Ampèrestraat 15.

Woon je nog niet in Nieuw Leyden maar zou je dat wel willen? Of heb je gewoon zin om in een nieuwbouwhuis rond te neuzen en koffie te drinken met Jetta en de makelaar?
19 oktober a.s. is er open dag. Je kunt terecht met vragen over de drie velden waarin Nieuw Leyden nog woningen te koop heeft staan (en misschien ook over de 18 woningen in veld 25, maar die doen officieel niet mee).

Op de open dag is er informatie over:
– 4 nieuwbouwwoningen in veld 38 die te koop staan en meteen te bezichtigen zijn – ze zijn al af, namelijk!
– 2 kavels in veld 41 die nog te koop zijn, waarvan 1 extra breed kavel: 8,8m.
– 10 woningen in veld 42: kies uit verschillende plattegronden en gevelvarianten en stel zo je eigen huis samen.

Open dag Nieuw Leyden
Van 11 tot 14 uur
Locatie: Joan Willem Frisostraat 4 (veld 38, kavel 10)