Maar liefst drie huurwoningen zijn er op dit moment beschikbaar in de wijk! Alle drie 120 m2, alle drie per direct te huur en allemaal rond de €1000 euro per maand. Daar komt verplicht de huur van een garageplek a € 51 bij.

De laatste kijkdag was 24 januari dus bij interesse zul je met Portaal contact moeten opnemen.

Langzaam maar zeker vordert de bouw van de flat die op de hoek van de Marnixstraat met de Willem de Zwijgerlaan komt.
Het wordt een galerijflat van 7 verdiepingen met 42 sociale huurwoningen en 16 parkeerplekken in de garage eronder.
Het zal nog wel even duren voor het af is (gepland is eind 2013), maar op de site van de architect staan gelukkig plaatjes!
Over smaak valt niet te twisten, laten we ’t er maar op houden dat het crisis is.

Meer informatie op Architectenweb

.

 

 

Hertzstraat 27 voorgevelIn de Hertzstraat is per direct een woning te huur.
Totale woonoppervlakte van deze 4-kamerwoning is 83 m2, voor een huur van 1101,30 incl. parkeerplaats maar exclusief servicekosten.
Woensdag 5 september kun je tussen 10:15 en 11:00 uur in de woning een kijkje nemen.

Meer informatie op de website van Portaal.

Skyline Aim High heet het project van Portaal dat de uit eerste twee flats langs de Willem de Zwijgerlaan bestaat. Voor mensen die nog de oude indeling van Nieuw Leyden kennen: bouwveld 1 en 2, ooit ‘fase 5’ van het project.
In de gebouwen, ten noorden van de Musschenbroekstraat, komen
– 45 koopappartementen
– 8 koop-eengezinswoningen met voor- en achtertuin
– 8 zorgwoningen
– 46 huurwoningen.
Onder flat 2 komt een stallingsgarage voor de bewoners van de beide flats. Achter flat 1 komt een parkje, flat 2 krijgt een gezamenlijk binnenhof waar de achtertuinen van de eengezinswoningen aan grenzen. Bovendien komen in de plint, langs de Willem de Zwijgerlaan, 12 bedrijfsruimtes.
Meer informatie is te vinden op de site van Skyline.
Met prijzen vanaf €169.000 VON. voor een appartement en €235.000 VON. voor een eengezinswoning valt te hopen dat de bouw snel begint!

Foto: skylineleiden.nl

Bij uitgeverij 010 is afgelopen vrijdag een boek over de ontwikkeling van onze wijk verschenen:

“Een voormalig industrieterrein in Leiden Noord is het decor van een uniek stedenbouwkundig project, Nieuw Leyden.
Hier ontwikkelt zich een stadsmilieu dat haaks staat op de suburbanisatie waar vooral projectontwikkelaars en woningcorporaties het primaat hebben en de individuele bewoner weinig te zeggen heeft over het eigen wonen. Nieuw Leyden is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Leiden en woningstichting Portaal.

Dit nieuwe recept voor stedelijk wonen trekt bewoners die tot dusver in de stad weinig aan bod kwamen, zoals gezinnen op zoek naar stedelijke eengezinswoningen, mensen met specifieke wensen of die hun eigen huis willen bouwen. Nieuw Leyden borduurt voort op het historische voorbeeld van de grachtengordel, het Amsterdamse uitbreidingsplan uit 1614. Ook nu beperkt het stadsbestuur zich tot de uitgifte van de kavels en hebben burgers invloed op het bouwen van de eigen woning.
Een stedenbouwkundig stramien van de hand van MVRDV schiep de voorwaarden voor organische stadsgroei. De burger kreeg zijn traditionele rol van opdrachtgever terug zonder rekening te hoeven houden met welstandstoezicht. Het resultaat is een staalkaart van postmoderne en eigenzinnige stadshuizen.
Naast tweehonderd mensen die hun eigen huis hebben laten bouwen, hebben ook tweehonderd huurders invloed gehad op de indeling van hun woning, de gebruikte materialen en de gevel.

Nieuw Leyden is een opmerkelijke combinatie van innovatieve stedenbouw en particulier initiatief. In interviews vertellen professionals en bewoners over hun ambities, visie, samenwerking, valkuilen, problemen en oplossingen. Hun ervaringen leveren waardevolle tips op.
Dit boek is verplichte kost voor gemeenten, politici, ontwerpers en met name voor burgers die op zoek zijn naar nieuwe vormen van stads- en woningontwikkeling.”

Alle bewoners hebben een kaart ontvangen waarmee zij gratis een boek kunnen ophalen bij het informatiecentrum!

In een afgelopen dinsdag ondertekende huurovereenkomst is vastgelegd dat Gemiva in de wijk Nieuw Leyden woningen gaat huren van Portaal. De woningcorporatie bouwt 25 wooneenheden voor de stichting die huisvesting en zorg biedt aan verstandelijk gehandicapten. Het gaat om drie woonunits voor elk vier personen en dertien woonunits voor individueel wonen. Door de woningen midden in een woonwijk te plaatsen, streeft Gemiva naar een zo normaal mogelijk leven voor de gehandicapten.

Naar verwachting zijn de huizen eind komend jaar klaar. Ze vervangen de verouderde woonruimte aan de Klokpoort.

via Sleutelstad.nl: Ook woningen Gemiva in Nieuw Leyden.

Woningcorporatie Portaal Leiden start op 12 juli a.s. met de inschrijving voor 32 markthuurwoningen in de wijk Nieuw Leyden. Deze mooie nieuwe wijk, op de plaats van het voormalige slachthuis, ligt dicht tegen de historische binnenstad van Leiden. Bijzonder aan deze huurwoningen is dat u als huurder zelf invloed heeft op de afwerking van de woningen. De woningen worden naar verwachting opgeleverd rond de zomer van 2009.
De huurprijs van deze woningen variëert tussen de € 950,- tot € 1.150,-.
Inschrijven kan tot 25 juli 2008.

Portaal schrijft onderstaande in een vandaag verstuurde mailing voor geintresseerden: Van 22 februari tot en met 5 maart 2008 kunt u zich aanmelden voor 6 vrije sector woningen in fase 1 van het nieuwbouwproject Nieuw Leyden! De oplevering van deze woningen zal naar verwachting in april, mei of juni van dit jaar plaatsvinden. Heeft u interesse? Ga dan voor meer informatie en het aanmeldingsformulier naar www.woneninnieuwleyden.nl.