Woon je nog niet in Nieuw Leyden maar zou je dat wel willen? Of heb je gewoon zin om in een nieuwbouwhuis rond te neuzen en koffie te drinken met Jetta en de makelaar?
19 oktober a.s. is er open dag. Je kunt terecht met vragen over de drie velden waarin Nieuw Leyden nog woningen te koop heeft staan (en misschien ook over de 18 woningen in veld 25, maar die doen officieel niet mee).

Op de open dag is er informatie over:
– 4 nieuwbouwwoningen in veld 38 die te koop staan en meteen te bezichtigen zijn – ze zijn al af, namelijk!
– 2 kavels in veld 41 die nog te koop zijn, waarvan 1 extra breed kavel: 8,8m.
– 10 woningen in veld 42: kies uit verschillende plattegronden en gevelvarianten en stel zo je eigen huis samen.

Open dag Nieuw Leyden
Van 11 tot 14 uur
Locatie: Joan Willem Frisostraat 4 (veld 38, kavel 10)

 

Ook dit jaar zijn meerdere gebouwen in Nieuw Leyden genomineerd voor de locale architectuurprijs.

* Appartementencomplex Skyline (Willem de Zwijgerlaan), ontworpen door Heren 5
* Streepjeshuis (Wattstraat), ontworpen door Gaaga
* Twin house (Herzstraat), ontworpen door Ira Koers

De prijs, die voor het eerst in 2011 werd uitgereikt, bestaat dit jaar uit een publieksprijs en een juryprijs.
De winnaars worden gekozen uit een lijst met twaalf genomineerde projecten die de laatste tijd in gebruik zijn genomen of dat binnenkort worden gedaan. De lijst is samengesteld door een vakjury, die bestaat  uit medewerkers van de gemeente Leiden, het RAP en de Welstands- en Monumentencommissie Leiden.
Vanaf 5 juni zijn de projecten te zien in de etalage van het RAP Architectuurcentrum aan de Nieuwstraat 33 in Leiden.

Stemmen voor de publieksprijs kan van 5 t/m 19 juni.

Welk gebouw heeft jouw voorkeur? En hoe zou Skyline in dit rijtje zijn beland?

 

20121109-223945.jpg

De verkoop van veld 41 loopt kennelijk zo goed dat de projectleiding van Nieuw Leyden de binnenstad heeft voorzien van de deze poster. Uw webmaster kan zich niet voorstellen dat een potentiele woningzoeker die het project Nieuw Leyden niet kent, begrijpt waar deze poster over gaat. Maar mischien is de poster ook wel niet bedoeld om kopers te vinden 😀

 

Het einde (kant Willem de Zwijger) van de Ohmstraat krijgt na 2 jaar bouwstraat nu eindelijk het straatje waar ze meer dan 3 jaar terug een schets voor ingediend hebben bij de gemeente.
Nu het laatste huis in de Ohmstraat gebouwd en opgeleverd is kan de noodstraat vervangen worden door fraaie bestrating en plantenvakken waar onder andere een perenboom geplant zal worden.

20121109-105133.jpg

In de Leidse nieuwbouwwijk Nieuw Leyden is het Stripe House opgeleverd. De door GAAGA studio for architecture ontworpen woning valt op door het gestreepte stucwerk van de gevel. “Daarbij is gestreefd naar een tactiele uitstraling, waarbij ambacht en de zichtbaarheid van menselijke inbreng centraal diende te staan”, zegt GAAGA. Alle gevels zijn voorzien van een patroon van meerdere, rondom doorlopende horizontale lijnen op onderling wisselende afstanden, vertelt het architectenbureau.

 

via Woning met gestreept stucwerk in Leiden – architectenweb.nl.

Weer een huis in de verkoop dat nog niet helemaal af is. Aan de rand van Nieuw Leyden is een royale woning te koop. 5 kamers, maar wat voor kamers! Reusachtige ruimtes rond een enorm groot, hoog, open trappenhuis (dat nog eens wordt benadrukt door de glazen pui).
Je moet kunnen klussen, want zowel aan de binnenkant als de buitenkant moet nog het nodige gebeuren. Maar het is dan ook een koopje: 225 m2 voor € 350.000 kk.

Dinsdagmiddag 19 juni is er open huis.
Meer info op Funda.

De projectorganisatie van Nieuw Leyden heeft een nieuwe website. Een nieuw webontwerpbureau heeft alles flink omgegooid. Het typische ‘Nieuw Leyden groen’ heeft plaatsgemaakt voor zakelijk en serieus blauwzwart.

Staat er nog wat nieuws op de site? Alle velden behalve veld 42 zijn in de verkoop. Nieuw is de optie om je eigen ontwerp voor een kavel in veld 41 door ‘de architect van Nieuw Leyden’ (wie zou dat zijn?) te laten tekenen, waarna Nieuw Leyden het huis voor je bouwt.
Zin om door te verhuizen? Er is nog ‘Leiden Noord’ subsidie a €12.500 per woning beschikbaar… als je tenminste al een jaar in de buurt woont.
Verder gezien op een kaart op de site: de Driemanschapskade heet nu het Zwartewater?

Neem zelf een kijkje: www.nieuwleyden.nl

 

20120226-120638.jpgAfgelopen vrijdag is weer een deel van de fundering van veld 20 opgeleverd.

Eén particuliere bouwer is al een tijdje bezig en heeft nu al een compleet casko staan, maar de huizen die op veld 20 door Nieuw Leyden worden gebouwd hebben nu ook een fundering. Alleen aan de noordkant van dit veld ligt nog niets.