In de buitententoonstelling “Ons Leiden” kijk je door de ogen van diverse bewoners naar Leiden-Noord. Ze delen persoonlijke verhalen en foto’s die zij zelf hebben gemaakt. De tentoonstelling is tot en met woensdag 23 juni 2021 gratis te bezichtigen op het Kooiplein, naast de moskee.

We Are Leiden is de initiatiefnemer van de expositie. De organisatie ontwikkelt projecten waarbij de ontmoeting tussen stadsbewoners centraal staat en biedt een podium voor verhalen uit de stad. We Are Leiden is hiermee ook een storytelling-platform. Verbinden en samenkomen was de afgelopen maanden, vanwege de uitbraak van het coronavirus, niet zo makkelijk. Daarom verzamelde We Are Leiden de verhalen van deelnemende bewoners door ze te interviewen voor hun voordeur. Diverse foto’s van straten en buurten werden door de bewoners gemaakt tijdens een stadswandeling door Leiden-Noord, die ook door bezoekers te downloaden en dus te wandelen is.

Ook jongeren uit Leiden-Noord sloten zich aan bij het project. Tijdens vier workshops gingen ze aan de slag met straatfotografie en bedachten ze bijbehorende teksten.

Voor meer informatie surf je naar de website van We are Leiden. Heb je vragen of wil je laten weten wat je van de tentoonstelling vond, dan kun een e-mailtje sturen: info@weareleiden.com.

Geef een reactie

Post Navigation