De organisatoren van Ons Wijkfeest hebben een alternatieve Koningsdag georganiseerd voor de wijk Nieuw & Noord (Nieuw Leyden, Groenoord- Zuid en Noorderkwartier-West).

Ze hebben wat leuke, veilige activiteiten bedacht voor jong en oud, met 1,5 meter afstand, die vanaf balkon of tuin zijn uit te voeren en die voor (gezinnen met) kinderen tot 11 jaar ook in de wijk plaatsvinden.

10:00 uur Meedoen aan Nationale Aubade.

Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. #Wilhelmus2020. Ook de Oranjevereniging Leiden rekent voor deze actie op alle Leidenaren en verspreidde alvast de tekst, zodat je thuis kunt oefenen.

11.00 – 16.00 uur Stoepkrijt-challenge en een speurtocht in de wijk

Maak een stoepkrijttekening voor de koning voor je deur of op de stoep. Stoepkrijt kan (zolang de voorraad strekt) op Slachthuislaan 24 worden opgehaald. Er is een mooie prijs beschikbaar voor de winnaar. Mogelijk wordt een drone ingezet om de tekeningen vanuit de lucht te bekijken en te filmen…

Ga op speurtocht door de wijk en doe allerlei opdrachten.
Start- en eindpunt is – hoe kan het ook anders – de (picknicktafel bij) de Nieuwe Koningstraat. Meedoen kan met het gezin (houd afstand!) of in groepjes van 2 personen. De speurtocht is leuk voor iedereen, maar vooral voor kinderen tot 11 jaar.

11.00-16.00 uur Digitale vrijmarkt

Online verkoop vanuit de wijk op Marktplaats (voor een zakcentje of een goed doel): https://www.marktplaats.nl/m/vrijmarktplaats/… Natuurlijk kun je een afbeelding van je kleedje met spullen ook plaatsen op de Facebookpagina Nieuw Leyden: https://www.facebook.com/groups/nieuwleyden/

16.00 uur Nationale Toost.

De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, op je dak, je balkon of je terras… het maakt niet uit … Hef het glas! Zie ook: http://www.nationaletoost.nl.

Met de “Nieuw Noord Maakt er wat van Spotify playlist” – kun je uit je dak gaan op je dak! Laat overal muziek klinken!

Zullen we de wijk ook leuk rood-wit-blauw-oranje kleuren?! Versier je huis, tuin of balkon, hang de vlag uit enz.

Nieuw & Noord maakt er wat van!

Geef een reactie

Post Navigation