Leiden Noord is volop in ontwikkeling. Het is een prachtig gebied dat ongekende mogelijkheden biedt om in te wonen en te leven. Het is een wijk waarin telkens iets te ontdekken valt. Zo zijn er nu vier gebouwen voor de Leidse architectuurprijs genomineerd! En daarom is er op zaterdag 25 juni een speciale architectuurwandeling georganiseerd.

Drie woningen in Nieuw Leyden en Socrates, de dependance van het Stedelijk Gymnasium, van architect Herman Hertzberger zijn genomineerd. Om te laten zien hoe mooi Leiden Noord is kunnen liefhebbers van architectuur in Nieuw Leyden hun hart ophalen. Tijdens de dag van de architectuur, zaterdag 25 juni 2011, vertellen architecten de verhalen achter de huizen. Van ultramodern met alleen glas, tot neoklassiek met grote zuilen, zoveel verschillende ontwerpen naast elkaar ziet u zelden.

Het thema van de Dag van de Architectuur is ‘zelfverzonnen’ en dat sluit naadloos aan bij het particulier opdrachtgeverschap dat zo kenmerkend is voor Nieuw Leyden.

Wandel mee op zaterdag 25 juni van 12.30 – 15.00 uur met de architecten van enkele woningen in Nieuw Leyden. Enkele huiseigenaren stellen hun huis open, zodat u het huis van binnen kunt bekijken.

Aanmelden
De wandeling start bij het Informatiecentrum Nieuw Leyden, Slachthuislaan 31 te Leiden en duurt ongeveer twee uur. Opgeven kan door uw naam en telefoonnummer voor 25 juni te sturen naar: vraagaan ed nieuwleyden.nl

via RAP.

About Eric Verlooij

webmaster van deze site en straks woonachtig op het kavel 13-3 wat straks ohmstraat 43 gaat heten

Leave a Reply

Post Navigation